В Україні створюють «Реєстр рейдерів»

За матеріалами інтернет-видань 07.08.2023 377

В

рейдерство

   Незабаром в Україні з’явиться реєстр учасників рейдерських атак на бізнес. До нього вноситимуть працівників прокуратури, поліції, інших уповноважених державою осіб, які беруть участь у рейдерських атаках на фермерів та бізнесменів. Про це повідомила Асоціація підприємців ветеранів АТО.

   Про запуск проєкту «Реєстр рейдерів» заявила ініціативна група маніфесту на захист 42 - ї статті Конституції, опублікованого 28 червня. Адмініструвати реєстр буде ГО “Маніфест 42” на чолі з Сергієм Позняком, головою Асоціації підприємців ветеранів АТО.

   “До наглядової ради ГО “Маніфест 42” запрошені всі провідні бізнес-асоціації України. Реєстр рейдерів – лише один з трьох напрямків активної роботи нового проєкту. Інші два – підготовка законодавчих змін, які перекриють лазівки для рейдерів, а також створення комунікаційних платформ з антикорупційними та іншими органами влади для оперативного реагування на конкретні кейси рейдерських атак.

Реєстр рейдерів зараз наповнюється і буде виведений в онлайн вже за кілька тижнів. Мета реєстру – суспільний осуд координаторів та учасників рейдерських атак, перевертнів у погонах та мантіях, які в умовах війни займаються мародерством”, – повідомив Сергій Позняк.

   Маніфест українського бізнесу на захист 42 - ї статті Конституції було опубліковано 28 червня. У цьому документі бізнес вимагає зупинити хвилю рейдерства та інших форм тиску за участю правоохоронців, суддів, чорних нотаріусів, реєстраторів.

   Маніфест підписали власники 42 українських компаній, а згодом до них приєднались сотні підприємців та підприємств.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ