В Україні запущена пілотна програма тестування стічних вод

За матеріалами інтернет-видань 12.01.2023 726
В Україні запущена пілотна програма тестування стічних вод

Нова пілотна програма надаватиме Центру громадського здоров’я та іншим органам охорони здоров’я статистичні дані про патогени (грип, холеру та SARS-CoV-2 ) задля запобігання поширення інфекційних хвороб. Проєкт впроваджується завдяки Ginkgo Bioworks. Повідомив Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.
Ginkgo Bioworks є провідною платформою для організацій на різних ринках: від харчів та сільського господарства до фармацевтики та промислових і спеціальних хімікатів. Підрозділ біозахисту та охорони здоров’я Ginkgo, Concentric by Ginkgo, створює глобальну інфраструктуру біозахисту, щоб надати урядам, громадам і лідерам охорони здоров’я можливість запобігати, виявляти та реагувати на різноманітні біологічні загрози.
За словами Оксани Кошалко, начальниці відділу організації епідеміологічного нагляду ЦГЗ МОЗ України, одночасний вплив війни, руйнування інфраструктури  охорони здоров’я та пандемія COVID-19  збільшили вразливість українців до біологічних ризиків. Тому співпраця з Concentric дозволить  використовувати інноваційні рішення для підтримки української системи охорони здоров’я і оперативно зреагувати на потенційну безпеку.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ