В Україні зберігається викривлена система фінансової підтримки економіки

Новини компаній 21.06.2023 256
В Україні зберігається викривлена система фінансової підтримки економіки

Український союз промисловців і підприємців виступив проти прийняття законопроєкту №8401. Адже він повертає довоєнні перевірки і податкові ставки, в нинішньому його варіанті.
В Україні зберігається викривлена система фінансової підтримки економіки. НБУ чимало зробив для стійкості банківської системи, проте для стимулювання самозайнятості, пожвавлення ділової активності цього  недостатньо. На цьому наголосив президент УСПП, голова Антикризового штабу Анатолій Кінах.
Він зокрема, підкреслив, що за програмою релокації в західні області України за весь час її дії перенесли свої виробництва 745 компаній, тоді як за кордон – близько 3-4 тисяч.

«Переважна причина, чому бізнес релокується в ЄС, це краще податкове поле (менше навантаження) і доступ до кредитів. Чимало випадків, коли ці позики взагалі є безкоштовними – у вигляді грантів. Наші підприємці, які створюють 2-3 і більше робочих місць в ЄС, можуть претендувати на державну підтримку і сприяння там", - прокоментував діловий клімат в Україні Анатолій Кінах.

Він додав, що встояти українському бізнесу допоможуть прозора система оподаткування, своєчасне відшкодування ПДВ, доступні кредити для всіх.  .


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ