В УКРАЇНЦІВ НА РУКАХ ВІД 2 ДО 5 МІЛЬЙОНІВ ОДИНИЦЬ ЗБРОЇ

За матеріалами інтернет-видань 31.08.2024 121

 


В українців може бути на руках від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї, кажуть в МВС

В українців може бути на руках від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї, кажуть в МВС

В українців може бути на руках від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї, повідомив в ефірі телемарафону заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

«Підрахувати всю кількість неможливо. Водночас за даними наших європейських партнерів, озвучуються цифри, що на руках у населення може бути від двох до п’яти мільйонів одиниць незареєстрованої зброї», - зазначив Драп’ятий.

За словами посадовця, ухвалення парламентом законопроєкту про надання цивільним особам права задекларувати зброю, боєприпаси і трофейну зброю «дасть можливість вирішити проблему з необлікованою зброєю».

«Тоді ми будемо більш точно володіти інформацією, скільки зброї є у наших громадян», – додав Драп’ятий.

Раніше, 20 серпня, Верховна Рада ухвалила закон щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю. Документ передбачає внесення змін до Закону «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо впорядкування правил поводження зі зброєю, визначення норм зобов’язуючого характеру, а також надання права цивільним особам задекларувати наявну зброю та боєприпаси до неї.

Йдеться про вогнепальну зброю, що була видана цивільному населенню у період дії воєнного стану.

Передбачається, що «зброя, яка є державною власністю, може перебувати у користуванні цивільних на період дії воєнного стану, а впродовж 90 днів після його завершення або скасування має бути повернута до Національної поліції».

Закон набуде чинності 25 листопада поточного року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ