В Україну везли добрива з ЄС, а виявилося, що продукція не ЄС

За матеріалами інтернет-видань 13.05.2023 326

В пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» із Польщі прибула вантажівка, яка, згідно декларації, перевозила 23 тонни мінеральних добрив вартістю,  згідно з курсом НБУ, 500 тис гривень. Повідомила Львівська митниця.
Наголошується, що у супровідних  документах було вказано, що товар походить з Європейського Союзу. Відповідно на нього мала б діяти нульова ставка мита під час митного оформлення.
Під час проведення митного огляду з’ясувалося, що товар промаркований як продукція одного з державних концернів Туркменістану, а запакований був у Республіці Білорусь. В такому випадку ставка мита під час митного оформлення цього товару становить 6,5 %, а  відправник товару мав би сплатити державі 33 тис гривень мита.
В діях відправника, який  вказав неправдиві відомості щодо країни походження товару, необхідні для визначення митної  вартості товару, вбачаються ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).
За вказаним фактом було складено протокол, товар тимчасово вилучено.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ