В ЯКИЙ ЧАС РЕКОМЕНДУЮТЬ КОРИСТУВАТИСЯ прасками і електроплитами, ПРАЛЬНИМИ МАШИНАМИ ТА ІНШИМИ ПОТУЖНИМИ ПОБУТОВИМИ ПРИЛАДАМИ

За матеріалами інтернет-видань 28.09.2024 467

 

   Найменше навантаження на енергосистему зараз фіксується у період високої сонячної активності та ефективної роботи промислових і побутових сонячних елекростанцій.

Тому період із 10:00 до 16:00 - найкраще підходить для користування пралками, прасками, електроплитами і так далі. Про це повідомило Укренерго.

"Чому ми часто повідомляємо, що відключення не прогнозуються, але закликаємо економити увечері та користуватись потужними електроприладами вдень. Через пошкодження, яких зазнали великі теплові і гідроелектростанції внаслідок російських обстрілів - українська енергосистема відчуває дефіцит потужності у години максимального споживання", - пише Укренерго.

"Тому увечері зберігається необхідність споживати електроенергію ощадливо, не вмикаючи кілька потужних електроприладів одночасно", - пояснила компанія.

"Розуміємо, що значна частина людей у цей час перебуває на роботі. Але хто має таку змогу - будь ласка, перенесіть користування потужними електроприладами саме на денний час. Це допоможе збалансувати енергосистему, рівномірніше розподіливши споживання протягом доби", - звернулося Укренерго.

У суботу, 28 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не плануються, повідомило Укренерго.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ