Вагонами - хоперами від USAID «Нібулон» перевіз майже 73 тисячі тонн зерна

Новини компаній 17.06.2024 395
Вагонами - хоперами від USAID «Нібулон» перевіз майже 73 тисячі тонн зерна

Як ми вже повідомляли, проєкт Проєкт USAID "Економічна підтримка України" у 2023 році закупив і передав «Нібулону» 50 сучасних вагонів-хоперів із здатністю перевозити 70 тонн зерна кожен. У  2024 році також передано 13 причепів-зерновозів вантажопідйомністю 25,5 тонн. За прогнозами, один причеп напрацьовуватиме до 140 тис. тонно-кілометрів на місяць. Це  позитивно вплине на ціну транспортування зерна, адже вартість перевезення збіжжя власним автотранспортом на 20% нижча за послуги зовнішніх операторів.   
За словами Михайла Різака, директора із взаємодії з органами влади «Нібулону», від серпня 2023 року, коли компанія отримала від USAID перші вагони-хопери, ними уже перевезено майже 73 тис. тонн українського зерна для забезпечення світової продовольчої безпеки.
 

«У минулому році  річковими портами було сплачено в бюджети громад близько 70 млн грн податків, з яких 30 млн – це місцеві бюджети, що є суттєвою підтримкою територій. З іншого боку, наші порти є критично важливими для тих агровиробників, які не мають власних потужностей для зберігання збіжжя. У 2023–2024 роках тільки заблокованими річковими елеваторами скористалось 1400 фермерів», – наголосив Михайло Різак.

 

Нібулон

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ