«Велика сімка» постійно підтримуватиме Україну у війні з росією

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2022 1279
Велика сімка 26 червня на перемовинах у замку Ельмау. фото: getty images

Лідери країн "Великої сімки", або G - 7,  - США, Великої Британії, Японії, Італії, Німеччини, Франції та Канади -  у підсумковій заяві саміту  26 - 28 червня разом із лідерами Європейського сюзу оголосять про своє зобов’язання надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту від  російської агресії. Зустріч очільників цих країн відбувається у замку Ельмау баварських Альп  Німеччин. Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg, який ознайомився з проєктом заяви.

"Ми продовжимо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та будемо на боці України стільки, скільки знадобиться", – йдеться в документі.

Це формулювання важливе на тлі заяв окремих країн, зокрема Німеччини та Франції, про відкритість до переговорів про припинення вогню між Україною і росією.

Крім того, за даними Bloomberg, лідери "Великої сімки" обговорюють можливість використовувати на підтримку України податкові доходи.

Перед самітом британський прем'єр Борис Джонсон застеріг від послаблення підтримки України, наголосивши, що країна зараз захищає не лише власну свободу, а й їхню. Учора на початку самітулідери "Великої сімки" засудили масований ракетний обстріл рф Києва та інших українських сіст, назвавши його "середньовічним варварством".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ