ВЕЛИКЕ ДІЛО - СТРОК ДАВНОСТІ

Микола Ясень 19.06.2024 434

Особливо якщо його можна забезпечити навмисним затягуванням спершу під час слідства, а потім і розглядаючи справу у суді

 

Якщо не вірите, то читайте разом з нами наступне повідомлення. А саме про те, що

у Кривому Розі директорку ПК "Тернівський" звільнили від кримінальної відповідальності

Тернівський районний суд міста Кривого Рогу звільнив від кримінальної відповідальності директорку КЗ «Палац культури «Тернівський». Про це повідомила Любов Ковалєвська, прессекретарка Тернівського райсуду.

Колегія суддів Тернівського районного суду міста Кривого Рогу розглянула кримінальне провадження у відношенні директорки КЗ «Палац культури «Тернівський», яка обвинувачувалась у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками складання та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за попередньою змовою групою осіб.

Суд звільнив обвинувачену від кримінальної відповідальності на підставі п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України у зв`язку з закінченням строків давності, закривши кримінальне провадження.

В судовому засіданні захисник обвинуваченої  надала письмове клопотання про звільнення останньої від кримінальної відповідальності в порядку ст.49 КК України, та про закриття кримінального провадження у зв’язку із закінченням строків давності.

Слід зазначити, що кримінальне правопорушення, у якому звинувачувалась обвинувачена було вчинено у травні-грудні  2018 року і виявлене на початку наступного 2019 року - тобто понад п’ять років тому. Це ж скільки знадобилося обвинуваченій терпіння, щоб дочекатися рятівного строку давності. Надто вживаного, до речі, у сучасній українській правничо-судовій дійсності.

  Але й це ще не все: цивільний позов,заявлений прокурором  про стягнення з обвинуваченої  завданої шкоди  - всього в сумі якихось майже півтора мільйони гривень - суд залишив без розгляду. Звісна річ, що у зв`язку зі звільненням обвинуваченої від кримінальної відповідальності, Ми  усі з вами не наївні і не вчорашні, тому підозрюємо, що накраденими з державного бюджету коштами підсудній ймовірно довелося поділитися з "благодійниками" у судовій мантії. Чи можлива є інша думка? Тоді кажіть, не таїтьтеся...


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ