«Велике Крадівництво» триває

За матеріалами інтернет-видань 22.08.2021 152

Село Рудька, Царичанський район Дніпропетровської області. Поруч нього на замовлення компанії «Автомагістраль-Південь» продовжують незаконно намивати пісок на землях сільськогосподарського призначення та вивозити його на будівництво дороги Н-31.

Dnipro Almazov doroga Н-31

Фото: СтопКор

Про це з місця події 19 серпня повідомили  кореспонденти «СтопКору.

«"Автомагістраль-Південь" продовжує вивезення піску, купленого через фірму-прокладку ТОВ "Філ Гуд Інкорпорейтед", створену колишнім керівником Служби автомобільних доріг Дніпропетровської області Владиславом Животченком, який є сватом вже відомого нам Дмитра Алмазова», – повідомляють вони.

Dnipro Almazov doroga Н-31

Фото: СтопКор

Dnipro Almazov doroga Н-31

Фото: СтопКор

Водії вантажівок із піском не змогли показати на прохання журналістів товаро-транспортні накладні, зазначивши, що не мають їх.

Активісти ВГО «Стоп корупції», які перебувають на місці події, викликали поліцію. Варто зазначити, що роблять вони це регулярно – проте адекватної реакції від місцевих правоохоронних органів немає.

Нагадаємо:

Дорога Н 31 — автомобільний шлях національного значення. Проходить територією Дніпропетровської та Полтавської областей.

З травня 2020 року триває будівництво нової траси першої категорії Дніпро — Решетилівка, яка з'єднає обласний центр з трасою М03. Ділянку траси, прокладену в обхід навколо Петриківки, Лобойківки, Красного та Кобеляк, відкрито у грудні 2020 року.

У 2020 році компанія-фігурант понад 60 судових справ «Автомагістраль-Південь» виграла найбільший у своїй історії тендер – понад 10 млрд грн на будівництво автодороги державного значення Н-31.

Як з’ясували журналісти «СтопКору», матеріали на «Велике будівництво» компанія бере з численних нелегальних кар’єрів.

Власник земельних ділянок (близько 24), на яких копають пісок, – колишній очільник «Автомагістраль-Схід» Дмитро Алмазов. Ця фірма спеціалізується на автошляхових роботах і через бенефіціарів пов’язана з будівельним гігантом «Автомагістраль-Південь».

Пісок копають під різними приводами, наприклад, створення ставка, або видобувають із земель сільськогосподарського призначення.

Далі незаконно видобуті копалини продають через посередника ТОВ «Філ Гуд Інкорпорейтед» (створив Животченко – сват Алмазова) компанії-підряднику «Автомагістраль південь».

Зазначимо, окрім незаконного видобутку піску, на Дніпропетровщині користується популярністю схема з отримання надприбутків з продажу копалин на «Велике будівництво». Тож не дивно, що в народі його звуть "Велике Крадівництво", і за його обсягами  діючий "гарант" явно перевершив усіх "папєрєдніків".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ