Верховна Рада проголосувала за удосконалення механізму протидії рейдерству

За матеріалами інтернет-видань 12.05.2022 448

12 травня Верховна Рада України  проголосувала за  удосконалення механізму протидії рейдерству( 3774 ). Повідомила у Телеграм - каналі Олена Шуляк, голова партії "Слуга народу". Вона, зокрема, коротко проаналізувала, що це значить:
 
1️⃣ Мінюст отримає право забороняти проведення реєстраційних дій на період розгляду скарги на реєстраційні дії (рішення). Т.зв. "червона кнопка". Це дозволить оперативно зупиняти розпочате рейдерське захоплення.
2️⃣ Запроваджується проведення окремих реєстраційних дій через портал електронних сервісів.
3️⃣ Збільшується строк на оскарження реєстраційних дій та спрощення
вимог до самої скарги.
4️⃣ Передбачається обов’язок державного реєстратора у разі виявлення ним фактів використання його ідентифікаторів повідомити про такі факти,
5️⃣ Запроваджується правило про те, що правочин про розірвання договору оренди землі сільськогосподарського призначення, за яким орендарем є юридична особа, проголошується за замовчуванням значним, тобто потребує попереднього рішення загальних зборів учасників про надання згоди на його укладення.
6️⃣ Удосконалюються правила підписання рішень загальних зборів учасників юридичної особи, встановивши, що протокол зборів стосовно зміни керівника має бути підписаний учасниками, які голосували за відповідне рішення та голосів яких достатньо для його прийняття.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ