Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Верховній Раді пропонують визнати незалежність Чеченської республіки Ічкерія

Григорій Давиденко 18.07.2022 770
Прапор Ічкерії

Прапор Ічкерії Shutterstock

Одинадцятого липня 2022 р. народні депутати Верховної Ради України Олексій Гончаренко та Муса Магомедов, зузявши до уваги факт, що за Україну сьогодні воюють два Чеченських батальйони - імені Джохара Дудаєва ьа імені шейха Мансура - зареєстрували проєкт Постанови про визнання державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія.

Українські нардепи пропонують визнати державний суверенітет Ічкерії. Проєкт постанови №7551 з'явився у Верховній Раді 11 липня з ініціативи нардепа від "ЄС" Олексія Гончаренка та народного обранця з міжфракційного об'єднання "За вільний Кавказ" Муси Магомедова. Про це Олексій Гончаренко повідомив у своєму Телеграм-каналі:

- Щоб скорити чеченський народ, кремль вів дві війни, насильницькі вбивства, геноцид, призначив свого посіпаку рамзана кадирова, який продовжує політику терору. росія протягом двох війн влаштовувала масовані бомбування і артобстріли, внаслідок яких міста Аргун і Грозний були майже повністю зруйновані (як Маріуполь, Сєвєродонецьк та десятки інших міст в Україні), були спрямовані також на знищення мирних жителів цих міст", – написав народний обранець.

Проєкт постанови про визнання Ічкерії

Проєкт постанови про визнання ІчкеріїГОНЧАРЕНКО / Telegram

"Воїни Ічкерії вже допомагають Україні боротися за нашу незалежність у війні з росією. Тому закликаю колег якнайшвидше ухвалити цю постанову та запропонувати президенту України визнати незалежність Чеченської Республіки Ічкерія. Також звернутися до держав ЄС, США та інших країн, щоб вони підтримали цю ініціативу. Ічкерія повинна бути вільною та незалежною від росії", – додав Гончаренко.

Чеченська Республіка Ічкерія, яка вела дві кровопролитні війни - переможну з 1994 по 1996 та менш успішну з 1999 по 2009-й - за Незалежність з рф, поки не визнана жодною державою-членом ООН.  Згідно із Вікіпедією, 16 січня 2000 р. було відкрито представництво Чеченської республіки Ічкерія в частково визнаному Ісламському Еміраті Афганістан[4]. В 1997 Президент росії Борис Єльцин підписав з президентом ЧРІ Асланом Масхадовим «Договір про мир і принципи взаємин між російською федерацією і Чеченською Республікою Ічкерія». Також, на території Грузії деякий час функціонувало представництво ЧРІ, що не мало, однак, легального статусу, оскільки Грузія не оформлювала жодних правових документів з цього приводу ані з росією, ані з самою Ічкерією[5]. Незважаючи на пропозиції легалізувати це представництво[6], незалежність ЧРІ так і не була визнана Грузією.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"