«Ви хочете всіх аграріїв обанкротити?» - Анатолій Гайворонський

Марина Бабич 03.10.2023 559
«Ви  хочете всіх  аграріїв обанкротити?» - Анатолій Гайворонський

Цими днями  Посол США в Україні Бріджит Брінк сказала, що український аграрій на передовій двох війн. Одна - за Україну, друга - за продовольчу безпеку. Але наш сільгоспвиробник ще воює з міністерствами, банками, прокуратурою, поліцією, земельним кадастром, недосконалим аграрним законодавством, корупцією і рейдерством.
Скрізь і всюди є шпарини, щоб  українського аграрія тримати в стійці "струнко".
Про це зауважив у ФБ Анатолий Гайворонский, Голова Конгресу фермерів Дніпропетровської області.
Він, зокрема, поставив ряд важливих питань до владних структур:

"Де наший аграрний міністр ? Де аграрний комітет ? Де голова кабінету міністрів? Ви що хочете всіх аграріїв обанкротити? В угоду кому ви це все робите? Яким юридичним особам ви збираєтесь продавати землю з 1 січня 2024р. ? Хто буде купляти землю : транснаціональні компанії , великі агрохолдінги- експортери чи ті хто на корупції заробив собі великі капітали судді, прокурори та інші.? Ті, хто працює на землі, точно її купувати не будуть, тому, що нізащо , тому , що вже за межею банкрутства!"

Анатолій Гайворонський додав, що  продовольча безпека не менш важлива, ніж воєнна безпека держави.  На його думку, якщо середній та малий бізнес збанкрутує, то від цього держава тільки програє.

"Ми розуміємо, що ціни на збіжжя немає тому, що порушена логістика , обстрілюються порти, закриті кордони , але не розуміємо чому в цей час банки підвищують відсотки по інвестиційних кредитах,  які бралися до війни! В той же час Гетманцев говорить про надприбутки банків і пропонує збільшити банкам податок на прибуток до 34 %", - підкреслив дніпропетровський аграрій.

Під ФБ-постом фермери - побратими висловили свої думки з приводу сьогоднішньої катастрофічної на фоні війни ситуації в агробізнесі і пропонували свої варіанти розвитку подій. Головне, щоб оприлюднений варіант одного із дописувачів:

"Все,  що робиться в Україні, і війна в тому ж числі, -  це спланована програма знищення українського народу та позбавлення його землі, ресурсів, життєвого простору і права на життя",

- не став правдивою історією країни, яка бореться за своє існування в російській війні і в українській війні з чиновниками.

І якби вона не боролася, то не розміщувалися б у соцмережах гнівні пости на адресу керівництва країни.
Може,  пора, Україно,  своїм невтомним трударям дати команду "Вільно"?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ