Всеукраїнський конгрес фермерів стурбований фінансовою політикою банків по відношенню до аграріїв

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2023 423
Всеукраїнський конгрес фермерів стурбований фінансовою політикою банків по відношенню до аграріїв


Громадська спілка «Всеукраїнський конгрес фермерів» на чолі з Іваном Слободяником звернулася до Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Національного банку України щодо стану зростання у банках процентних ставок для аграріїв.

У зверненні, зокрема, підкреслюється, що це має серйозний вплив на аграрний сектор. Фермерські господарства і так перебувають під значним економічним тиском. Вони вже зазнали  втрат через загальний економічний спад та вплив воєнного стану на сільськогосподарську галузь.
 

"Ми розуміємо, що банки мають свої власні рішення щодо фінансової політики та ризиків, але таке значне підвищення процентних ставок у той час, коли ціни на сільськогосподарську продукцію недостатньо стабільні, а реалізація знаходиться в складних умовах, такий різкий ріст відсотків негативно впливає на фінансову стабільність та здатність погашати борги аграріями", - йдеться у зверненні.

Всеукраїнський конгрес фермерів просить взяти цю проблему під особистий контроль Голів вищезазначених комітетів і розглянути можливі шляхи зниження впливу цих підвищень процентних ставок на фермерські господарства. Адже можливі спільні рішення, які допоможуть агровиробникам уникнути банкрутства та зберегти свої сільгосппідприємства.

Наголошується, що тільки конструктивний діалог та швидке вирішення цього питання забезпечить стабільність роботи українського агробізнесу і збереже  наявні робочі місця у сільській місцевості.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ