Від 20 серпня на Донеччині обов’язкова евакуація в примусовий спосіб: припиняється робота лікарень, пошти, магазинів

За матеріалами інтернет-видань 20.08.2024 106
Від 20 серпня на Донеччині обов’язкова евакуація в примусовий спосіб: припиняється робота лікарень, пошти, магазинів

За словами Вадима Філашкіна, начальника Донецької ОВА, через складну ситуацію на фронті і просування ворога ухвалено рішення про посилення комендантської години у 10-кілометровій зоні, яка діє з 17:00 до 09:00. Про це пише видання Свої.

Зазначається, що у Мирнограді, Новогродівці та Селидовому буде діяти комендантська година з 15:00 до 11:00.

Такі ж рішення будуть для міст Курахівка та Гірник. В цих населених пунктах комендантська година також триватиме з 15:00 до 11:00.

Попри оголошену евакуацію, з прифронтових територій люди виїжджають дуже повільно.

 

«Тільки в Мирнограді залишилася 21 тисяча місцевих, з них 795 — діти. У Селидовому — 2,5 тисячі людей, з яких 34 дитини. З Новогродівки всіх дітей вивезли, але там і досі залишаються півтори тисячі людей», — зазначив Філашкін.

 

20 серпня розпочнеться обов’язкова евакуація в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з міст Покровськ і Родинське, сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда і Чунишине. Відповідне рішення ухвалили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області.

 

«Протягом найближчих діб ви маєте зібрати особисті речі та виїхати в більш безпечні регіони країни. Часу на роздуми вже немає — ситуація з кожним днем стає все більш загрозливою і небезпечною», — звернувся до місцевих жителів в.о. начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк.

 

Людей, які виїжджають з Донеччини, приймають на Полтавщині, Закарпатті та Рівненщині. Крім того, з Покровська щоденно курсує безкоштовний евакуаційний поїзд до Львівської області.

 

«Ми продовжуємо евакуювати наших жителів, щоб зберегти їх життя. Наразі 1 раз на 8 днів курсує евакуаційний потяг з подальшим розселенням у Рівненській області. Люди отримують від ЮНІСЕФ або УВКБ ООН разову виплату в розмірі 10800 грн на 1 особу, якщо евакуйовані особи раніше не отримували цю виплату. Для родин з дітьми передбачене безкоштовне розселення у місті Решетилівка Полтавської області, а також громадах Закарпатської області», — зазначив у зверненні начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

 

Евакуація мешканців Новогродівської громади з 19 серпня відбувається адресно на спеціалізованому захищеному транспорті.

Гуманітарна ситуація

На прифронтові території стає дедалі важче завозити гуманітарну допомогу. Та попри це волонтери і влада намагаються її доставляти. За розпорядженням в.о. начальника Мирноградської міської військової адміністрації в громаді з 20 серпня 2024 року тимчасово припиняється видача гуманітарної допомоги.

Тим часом у населених пунктах, що неподалік від фронту, закривають магазини, ринки, пошти та банки. Зокрема, «Нова Пошта» припиняє роботу в Мирнограді з 20 серпня. Найближчі відділення розташовані в місті Покровськ. Проте, як повідомляють місцеві, наразі у відділеннях справжній ажіотаж. Люди намагаються зберегти своє майно та відправити його у більш безпечні регіони.

 

«На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазини, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень-два і буде згортатися потихеньку», — зазначив в етері «Радіо Свобода» начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

 

З 19 серпня на території Селидівської громади зупинили роботу Центр надання адміністративних послуг, відділ реєстрації місця проживання та сектор державної реєстрації міської ради.

У Новогродівці ввели цілодобову заборону на роботу торгових центрів, магазинів та ринків. Крім того, потрапити на територію населенного пункту можуть лише ті, хто має місцеву реєстрацію.

Медицина

Також непроста ситуація і з медициною. Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін взяв участь у засіданні з міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком, де обговорили стан справ у медичній галузі у прифронтових громадах. Передусім ішлося про Селидове, Мирноград та Новогродівку.

 

«Вже відзавтра мирноградська лікарня перестане приймати хворих, їх перенаправлять до Добропільської та Покровської громад», — зазначив Філашкін.

 

З 19 серпня припиняється амбулаторний прийом пацієнтів Селидівської громади. Лікарі продовжуватимуть консультації, виписуватимуть рецепти, довідки, направлення тощо у дистанційному режимі.

19 серпня тимчасово призупиняє свою роботу й Селидівська дільнична лікарня ветеринарної медицини.

Фото -  DeepState

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ