Відчайдушний рейд у Крим української ДРГ в серпні 2016-го

За матеріалами інтернет-видань 10.08.2022 1557
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
На своїй сторінці в ФБ журналіст Юрій Бутусов розповів деталі маловідомої, героїчної операції українських розвідників до окупованого Криму:
- Шість років тому, 6-8 серпня 2016 року, диверсійна група спецназу ГУР МО на чолі з Кирилом Будановим здійснила ризикований рейд у Крим з метою атаки авіабази зс рф у Джанкої. На жаль, російські спецслужби дізнались про проведення операції, і зробили спробу захопити украінських диверсантів. Підірвати російські гелікоптери не вдалося, але при спробі захопити групу Буданова будо знищено командира спецназу фсб в Криму, під час пошукової операції загинув ще один російський десантник. Буданов при підготовці рейду дав наказ бійцям не здаватися в полон ні за яких обставин, а за загрози захоплення підірвати себе гранатою або міною. Українська диверсійна група зуміла успішно прорватися зворотним шляхом до своїх.
Тоді удар по авіабазі виконати не вдалось, але можливість успішних диверсій на базах в Криму, попри щільну оборону російських силовиків, було доведено на практиці.
Ось так виглядали украінські диверсанти під час підготовки до рейду. Найхудіший на знімку - командир.
Це було не зовсім вдале планування, надмірний ризик загибелі, але, безсумнівно, це запам’ятається як справжній подвиг та героїзм. За який Буданов тоді отримав заслужений орден "За мужність".
Є що згадати і сьогодні, коли сталася детонація доброї волі в Саках.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ