Винищувачі Ф - 16 вже в Україні

За матеріалами інтернет-видань 01.08.2024 113
Винищувачі Ф - 16 вже в Україні
Точна кількість літаків невідома

     Точна кількість літаків невідома.

   Україна отримала першу партію винищувачів F-16, пише 31 липня видання Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

    Точна кількість літаків невідома. Офіційно про це наразі не заявляли.

  "Радіо Свобода".

   «За словами людей, знайомих із цим питанням, які говорили на умовах анонімності, крайній термін передачі військових літаків американського виробництва був до кінця цього місяця, і він був дотриманий. За їхніми словами, кількість літаків невелика», – йдеться у матеріалі.

   Джерела видання зазначають, що незрозуміло, чи зможуть українські пілоти, які навчалися разом із західними союзниками упродовж останніх місяців, одразу використати літаки проти агресора чи процес займе більше часу.

   Нідерланди та Данія 10 липня спільно зі США інформували, що перебувають у «процесі передачі» Україні американських винищувачів F-16. Повідомлялось, що українські військові розпочнуть літати на F-16 вже цього літа, але додаткові подробиці, через міркування оперативної безпеки, не надавались.

   Наприкінці травня 2024 року перша група українських пілотів завершила курс навчання на винищувачах F-16 у США. Вони проходили підготовку на 162-й військово-повітряній базі Нацгвардії в Тусоні в штаті Арізона з жовтня 2023 року. Після закінчення навчання пілоти вирушили до Європи для проходження додаткової підготовки.

   Влада України просила надати винищувачі F-16 ще від початку повномасштабного вторгнення росії. У 2023 році кілька країн, за згодою США, ухвалили рішення передати Києву такі літаки.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ