Виробники м’яса в Україні зберегли базу для зростання галузі

За матеріалами інтернет-видань 16.09.2023 306
Виробники м’яса в Україні зберегли базу для зростання галузі

На думку Тараса Висоцького, першого заступника Міністра агрополітики,  в Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. Про позитивну динаміку цього року  свідчить  зростання поголів’я тварин. Поголів'я великої рогатої худоби зросло  – на 9,9%, свиней – на 4,5%, птиці – на 18,3%.
Тарас Висоцький у ході бізнес-форуму «Зерно. Свині. М’ясо – 2023» зазначив, що галузь має виробляти  продукцію з доданою вартістю і експортувати продукти  м’ясопереробки.

«Українські виробники м’яса своєю працею в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Держава для розвитку сектору має забезпечити відкриття ринків і біобезпеку в середині країни», - наголосив посадовець.

Він додав, що мотивуючим фактором розвитку м’ясної галузі виступає зовнішня торгівля. Обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%. Його вартість -  617,1 млн доларів США.  Імпорт зменшився і  становить 116,6 млн. доларів.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ