Виробники м’яса в Україні зберегли базу для зростання галузі
На думку Тараса Висоцького, першого заступника Міністра агрополітики, в Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. Про позитивну динаміку цього року свідчить зростання поголів’я тварин. Поголів'я великої рогатої худоби зросло – на 9,9%, свиней – на 4,5%, птиці – на 18,3%.
Тарас Висоцький у ході бізнес-форуму «Зерно. Свині. М’ясо – 2023» зазначив, що галузь має виробляти продукцію з доданою вартістю і експортувати продукти м’ясопереробки.
«Українські виробники м’яса своєю працею в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Держава для розвитку сектору має забезпечити відкриття ринків і біобезпеку в середині країни», - наголосив посадовець.
Він додав, що мотивуючим фактором розвитку м’ясної галузі виступає зовнішня торгівля. Обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%. Його вартість - 617,1 млн доларів США. Імпорт зменшився і становить 116,6 млн. доларів.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я