«Вирок у справі МН17 - вагомий крок, та попереду ще багато роботи», - США

За матеріалами інтернет-видань 18.11.2022 266

МН17: что с делом через шесть лет после трагедии

      Окружний суд Гааги 17 листопада заочно засудив до довічного ув’язнення Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка за їхню роль у збитті малайзійського лайнера MH17 над Донбасом та доручив забезпечити їхній арешт. Суд постановив, що вони повинні виплатити родичам загиблих понад 16 млн євро компенсацій.

       Між тим четвертого обвинувачуваного, Олега Пулатова, суд визнав невинуватим, попри те, що він був заступником Гіркіна і передавав іншим обвинувачуваним вказівки щодо евакуації системи "Бук".

Сполучені Штати привітали рішення Окружного суду Гааги у справі про умисне збиття рейсу MH17 у небі Донеччини у липні 2014 року. 

       Як пише "Європейська правда", про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

За словами Блінкена, рішення Окружного суду Гааги є важливим моментом у триваючих зусиллях, спрямованих на забезпечення правосуддя для 298 осіб, які втратили життя 17 липня 2014 року.

      Він зазначив, що сьогоднішнє рішення є результатом тривалої роботи Спільної слідчої групи, до складу якої увійшли представники влади Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, і відображає тверду відданість Нідерландів встановленню істини та притягненню винних до відповідальності у цій справі.

       "Хоча це є вагомим кроком на шляху до правосуддя, попереду ще багато роботи, щоб виконати вимогу Ради Безпеки ООН, викладену в резолюції 2166, про те, що "винні... мають бути притягнуті до відповідальності" – наголосив Блінкен.

     Гаазький суд також визнав, що росія контролювала "днр" під час збиття лайнера MH17.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ