Вишнівчани - круті: завдяки перемозі у конкурсі грантів ремонтуватимуть місцевий водогін

Новини компаній 30.09.2022 276
Вишнівчани - круті: завдяки перемозі у конкурсі грантів ремонтуватимуть місцевий водогін

У Вишнівській громаді Дніпропетровської області проживає майже 4700 жителів. З 24 лютого сюди переїхали понад 700 мешканців населених пунктів, де тривають бойові дії. Є такі, яким вже нікуди повертатися: війна забрала житло і звичний спосіб життя.
Для частини внутрішньо переміщених осіб в громаді облаштували приміщення дитячого садочку, який зараз не використовується. Благодійники встановлюють душові кабінки, місцеві приносять теплі речі, допомагають з продуктами. Переселенці також беруть активну участь у підготовці до зими: заготовляють дрова, роблять продуктові запаси, підтримують порядок на території.
Нормальному проживанню у дитячому садочку заважала відсутність води. Для Вишневого взагалі питання водопостачання є болючим. Стара водонапірна башта та комунікації ледь не щомісяця нагадували про себе. Мешканці Вишневого по кілька діб залишалися без води через пориви, а місцеві комунальники вже втомилися латати труби.  
Тому громада вирішила взяти участь у конкурсі грантів. У серпні представники громади та експерти Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" в Дніпропетровській області  обговорили можливість розробки проєкту з ремонту водогону та пошуку його фінансування.
І вже у вересні Вишнівська громада виграла грант в розмірі 150 тисяч гривень на ремонт водогону.
 

"Експерти U-LEAD нам допомогли знайти конкурс для нашого проєкту. Зараз багато інформації щодо підтримки переважно бізнесу та різних ініціатив, але нам потрібен був особливий. Під час консультації ми відкоригували дані, пояснювальну записку та обговорили деталі проєкту. А потім ми заповнили аплікаційну форму. І от маємо результат. Плануємо до початку зими замінити частину зношених труб на нові", - поділилася радісними планами Інна Холодецька, керуюча справами виконавчого комітету Вишнівської селищної ради.

 

Завдяки реалізації проєкту громада зможе забезпечити водою приміщення для переселенців. А також забезпечити водопостачання приватних будинків та об'єктів соціальної інфраструктури.

"Громади Дніпропетровщини вмотивовані до проєктної роботи. І це добра ознака, бо саме так місцеве самоврядування демонструє спроможність вирішувати проблеми, яких зараз набагато більше, ніж у мирний час. І навіть маленький проєкт може стати великим магнітом для майбутніх планів. А Вишнівська громада їх має, бо виграний ними з допомогою наших експертів проєкт є лише частиною заходів великого плану відновлення території. І невдовзі ми почуємо про наступні перемоги вишнівчан! - підкреслила Елена Тертышная Олена Тертишна, керівниця Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" в Дніпропетровській області.
 

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ