Вітаємо Дніпро із затвердженою назвою вулиці Степана Бандери

Марина Бабич 21.09.2022 381

Як повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, вулиця Шмідта у Дніпрі перейменована на честь галичанина, провідника ОУН Степана Бандери.
За словами Філатова, "одна из центральных улиц Днепра, улица Шмидта, стала сегодня улицей Степана Бандеры. Теперь уже навсегда".
Борис Філатов нагадав усім, що у першу свою каденцію обіцяв увіковічнити пам'ять Степана Андрійовича у Дніпрі. І, звертаючись до Дмитра Яроша, "його брата"( мабуть, за духовними переконаннями?)  написав, що своє слово дотримав. Обіцяв у далекому 2015 році.
Сьогодні надворі 2022 рік . Щоб виконати обіцяне через 7 років? Нема чим вихвалятися і підкреслювати своє "слов на ветер не бросаю".
Поняття справжньої  волі прийшло тільки зараз, коли ворожий  меч над головою і справою всього життя? Це перейменування тішить  кого?  Дніпрян?  Мера?  Місто?
Жаль, що війна змінює орієнтири, які мали б бути вже в крові. Але є прислів'я: "Краще пізно, ніж ніколи". Тому  свідомі українці розуміють, що затвердити нову назву вулиці іменем патріота і націоналіста, це не стати ним. Це заховатися за  відомий  образ борця за волю. Перейменування не стане розвоєм "бандерівців" у Дніпрі.
Щоб заспівати через роки :" Батько наш - Філатов...", треба... Міський голова сам знає що робити. І, в першу чергу, володіти українською не задля "розриву шаблонів".
І останнє питання: "А якби не війна, вулиця Шмідта удостоїлась би якого імені?"


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ