Вітчизняні картопля, капуста і цибуля зацікавили Японію
Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль зустрівся з представниками японських компаній «Zensho» та «Maekawa» , а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.
Сторони обговорили можливі напрями співробітництва в агросекторі та торгівлі. Зокрема, постачання української продукції в японські заклади громадського харчування.
«Zensho» має 15 тисяч ресторанів по всьому світу, 10 тисяч з яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема, овочі – картопля, капуста і цибуля. До того ж в нас є потреба будівництва в Україні овочесховищ. Адже через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача. Нашу співпрацю можна активно розвивати і в напрямках харчових технологій, розвитку м’ясного скотарства, вирощення рисових культур і виробництва молочних продуктів», - наголосив Віталій Коваль.
Міністр зазначив, що мова йде не лише про експорт аграрної продукції в Японію, а й про відкриття переробного заводу в Україні з виробництва удону та рамену. Україні важливі інвестиції в продукцію доданої вартості. Адже розвиток глибинної переробки – один з пріоритетів Мінагрополітики.
«Це лише перша зустріч з представниками японської компанії. Впевнений, разом нас чекає не одна історія успіху. Адже навіть назва компанії «Zensho» перекладається з японської, як «переможний, вдалий бізнес». І приємно, що вони не лише бачать співпрацю з українським бізнесом, а й готові інвестувати в розвиток агросектору в Україні», – підкреслив Міністр.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я