«Візьми день і поведи за собою, як песика на мотузці», - Мирослав Дочинець

За матеріалами інтернет-видань 03.01.2023 379
«Візьми день і поведи за собою, як песика на мотузці», - Мирослав Дочинець

Кожен день – для тебе. Навчися ним володіти і віддавати себе йому. Так вважає відомий український письменник із Закарпаття Мирослав Дочинець.

 

  • Візьми день і поведи за собою, як песика на мотузці. Скільки він відкриє нового й хосенного для тебе сьогодні! Не уникай зустрічей, якщо вони не пусті. Заглядай людям ув очі, всміхайся. Не цурайся випадкових знайомств, слухай людей – їхні історії можуть наповнити твоє життя новим змістом. І навіть змінити його. Якщо слухаєш людей, вони стають союзниками. А ти стаєш таким чином більш упевненим і захищеним.

Ходи багато і тримай прямо спину. Дихай вільно. Роздивляйся довкола – обов’язково побачиш щось цікаве й нове, що скрасить твій день і наситить твоє розуміння.

  • Роби свою роботу радо, знаходячи в ній сенс і втіху. Тоді зробиться й заробиться більше. Нехай те, що ти створюєш, створює щось нове в тобі.

Не цурайся друзів. Жартуй із жінками. Розмовляй із дітьми. Вітайся з людьми і подумки благословляй їх. Стеж за поведінкою тварин і птахів. Навчися розрізняти породи дерев, кущів і трав.

  • Набирайся сонця. Насичуйся воздухами. Відчувай погоду шкірою.

Не бійся блаженних лінощів, коли розкошує плоть і душа. Знаходь протягом дня мовчазну годину. Саме в цей час «почуєш» щось важливе. Подаруй собі хоча б пів години полуденної дрімоти. Тоді день свій подвоїш.

  • Їж те, що дасть тобі сили. А сили витрачай ощадливо. Мудро затрачена енергія здатна виробити додаткову енергію.

Зосередься на тому, що тобі цікаве. Дізнавайся про це більше. Ставай знавцем. А відтак – творцем у цій царині. Якщо ти щось дістаєш, це означає, що ти можеш щось віддати.

  • Заведи записник. Занотовуй те, що пережив, і те, що хочеться, аби сталося. З ким би хотів побачитися, кого привітати, кого і за що згадуєш, а що і чому не хочеш згадувати, що би хотів купити, що з’їсти смачненького, що плануєш на сьогодні, а головне – що чекаєш  радісного завтра. Це дуже важливо – знати, що завтра тебе чекає радість. Пиши свою книгу радості. Бо писати, малювати – значить любити знову. Радій сам і радуй інших.

Ніколи не думай і не кажи, що ти старієш. Ти зрієш. До чогось важливого.

 

Будьте здорові, друзі!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ