ВККС покриває шахрайство судді Вибодовського, який продав службове житло

За матеріалами інтернет-видань 17.05.2024 442
ВККС покриває шахрайство судді Вибодовського, який продав службове житло
   Центр Протидії Корупції, сторінка ФБ.
   Знайомтесь, суддя Олександр Вибодовський із Господарського суду Хмельницької області. Він проходить процедуру оцінювання у Вищій кваліфкомісії суддів.
📌 В 2004 році став суддею, а вже за кілька місяців став на квартирний облік для "поліпшення житлових умов", у зв'язку з "відсутністю житлової площі". Причому суддю внесли в окремий список позачергового надання житла.
   Чи потребував суддя житла? На той момент він успадкував дві квартири у Хмельницькому площею майже 30 та 43 квадрати. В 2011 році суддя подарував ці квартири своїм батькам, але паралельно почав зводити заміський будинок площею аж 300 квадратів.
   Але цього Вибодовському було мало, тому в 2014 році суддя подав позов до Хмельницької міськради з вимогою негайно надати йому житло. Суд задовольнив позов і зобов'язав міськраду надати судді службове помешкання.
Виконавчий комітет Хмельницької міськради просив суд зробити відстрочку у виконанні рішення, однак суддя, який вже проживав у заміському будинку, наполягав на необхідності забзпечити його житлом.
   Відтак у грудні 2018 року суддя, його дружина та дочка отримали від міськради квартиру площею 79,3 квадрати.
Хоча на той момент Вибодовський, який потребував "поліпшення житлових умов", бо "не має житлової площі", уже два роки як збудував будинок площею 300 квадратів.
   Ще одне пітвердження, що суддя не потребував цього житла: у листопаді 2023 року Вибодовський разом із своєю дружиною та дочкою... продали службову квартиру за 2,6 млн грн!
📌 Це не єдине питання до судді. У серпні 2013 року мати судді стала власницею Ford Mondeo 1997 року від свого померлого чоловіка. Той отримав авто як гуманітарку для людини з інвалідністю від Департаменту соцзахисту населення.
Вже через 18 днів мати судді переоформила авто на дружину судді. Але менше ніж через півроку після цього матір судді отримала від Департаменту соцзахисту ще один Ford Mondeo. Але вже не 1997 року, а 2012 року випуску!
Умовою отримання авто була заборона користування іншими особами, але автівкою фактично одразу після отримання користувався суддя Вибодовський. А не матір судді.
❗ Лише цих фактів достатньо, щоб визнати суддю недоброчесним. Втім, члени ВККС... оголосили перерву, щоб суддя доніс якісь документи. Як думаєте, Вибодовський зможе зберегти свою посаду за підсумками оцінювання?

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ