ВККС пожаліла «зашквареного» суддю Олесандра Луценка

За матеріалами інтернет-видань 02.07.2024 256
   На зображенні може бути: 1 особа та текст
  Знайомтеся, це суддя Майдану і столичного Оболонського райсуду Олександр Луценко. Свавільно забирав права в протестувальників, намагався це приховати, нажив купу непоясненого майна - словом, класика суддівського жанру.
    Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.
   Учора Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила, що цього майна судді Майдану мало. І що він замість звільнення із ганьбою має отримувати довічне грошове утримання з бюджету 60+ тис грн. І вихідну допомогу під півмільйона.
Бо вчора, не з'явившись на кваліфоцінювання втретє і не пояснивши ніяк свої "заслуги", суддя мав усі шанси бути звільненим - саме таке положення закону.
   Але жаліслива ВККС вирішила вдати, що ВТРЕТЄ повірила історії про "больнічку" Луценка. І знову відклала справу. Причому на строк, який дозволяє йому звільнитися у відставку, з усіма виплатами і почестями, замість ганьби.
   Ну, це в тому випадку, звісно, якщо буде звідки отримувати. Бо, якщо чесно, з таким суддями і з такими витратами на них я не знаю чи буде в нас взагалі бюджет і можливість звідти щось платити.
   І одна проблема, скільки в мавіках, FPV чи інших необхідних для фронту речах отримуватиме один лише Луценко. Інша - що сьогодні "оновлена" ВККС прокричала до сотень і тисяч інших недоброчесних суддів: "приходьте до нас, брешіть в очі, приносьте 'больнічкі' - нічого вам не буде".
   Мені самому дуже прикро писати "оновлена" в лапках. Бо ми в Фундація DEJURE разом з партнерами дуже і дуже багато вклали, щоб ця реформа вдалася. І серед членів ВККС дійсно є достойні - ті, для яких і доброчесна судова влада, і загалом доля країни - не порожній звук.
   Але, колеги, сьогоднішнє рішення - максимально погане. Якщо так піде далі - боюся, нам буде вже не до з'ясування. хто правий, а хто ні, і хто саме недопрацював.
   Я прошу вас при вирішенні подальших справ замислитися про це.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ