ВККС за рекомендацією ГРД звільнила суддю Інну Отрош

За матеріалами інтернет-видань 31.01.2024 1975
Возможно, это изображение 11 человек, Овальный кабинет и текст
   Про гарні новини.
   Учора Вища кваліфікаційна комісія суддів України відправила на звільнення суддю Інну Отрош-молодшу.
Чому молодшу? Її мати, теж Інна Отрош - досить відоме ім'я в судовій системі. Бо свого часу вона була головою Печерського суду і взагалі однією з опор режиму януковича в судах. Поки не втекла в окупований Крим.
   Отрош-молодша, суддя Господарського суду міста Києва, вирішила не відставати. І неодноразово з 2014 року їздила в окупований Крим і в рф, зокрема в Санкт-Петербург. На вчорашній співбесіді суддя пояснила свої візити «нагальною потребою спілкуватися із близькими», і взагалі «це вина державних органів, які не забезпечили безпеку кордонів у певний час» 🤯
Показова історія і з майном судді. Ще до того, як стати суддею, Отрош-молодша вже стала... мільйонеркою:
💲 Будинок під Києвом на пів тисячі квадратів вона отримала у 21 рік;
💲 Дві столичні квартири площею майже 250 квадратів і два паркомісця — у 22 роки;
💲 Автомобіль Lexus — у 25 років.
Доки екс-голову Печерського суду Острош люстрували, її дочка-суддя уникла  кримінального покарання - Bihus.Info
   Але це ще не все! (с) Одразу після того, як Отрош-старша чкурнула до т.о. Криму, вона подарувала доньці квартиру у центрі Києва на 139 квадратів — у тому самому будинку, де нерухомістю володіє Андрій Портнов.
   Щодо легальності походження цього всього на співбесіді Інна Отрош пояснила, що «мати не є членом моєї родини… Це близькі особи, вони набувають майно таким чином, яким вони вважають за потрібне» 🤔
   Нагадаємо, днями ВККС також звільнила іншу предстаницю яскравої династії - Олену Ізовітову-Вакім, доньку чинної очільниці української адвокатури і соратниці медведчука Лідії Ізовітової.
   Отрош - п'ятнадцята суддя з негативнии висновоком Громадська рада доброчесності, рекомендована до звільнення оновленим складом ВККС за два місяці.
   Для порівняння - рівно стільки було звільнено за результатом кваліфоцінювання майже 3000 суддів попередніми складами ВККС і ВРП.
   До речі, оновлена Вища рада правосуддя має ще ухвалити остаточне рішення про звільнення і Отрош, і інших "достойників". Як ви думаєте - звільнить їх ВРП, чи буде намагатися щось "учудіть"?
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ