ВККС звільнила суддю Майдану Ізовітову-Вакім

За матеріалами інтернет-видань 19.01.2024 278
Суддя Майдану Олена Ізовітова-Вакім збирається «домовитися ...
  Учора Вища кваліфікаційна комісія суддів України визнала невідповідною посаді суддю Майдану Олену Ізовітову-Вакім і відправила на звільнення.
Це важливе рішення.
   По-перше, це подальше очищення системи і ще один чіткий їй сигнал, що так більше не можна. Те, за що 10 років тому стояв Майдан, продовжує збуватися.
   По-друге, це свідчення того, що "вирішити питання" в ВККС не виходить навіть у колись усесильної партнерки медведчука Лідії Ізовітової, яка й досі одноосібно керує всією українською адвокатурою. Тектонічний зсув якщо що.
По-третє, це яскравий приклад того, як вся ця проросійська суддівсько-адвокатська мафіозна структура втрачає мережу (це вже 13-та суддя, яку відправили на звільнення за неповні 2 місяці кваліфоцінювання). Від того, до речі, й посилені атаки на тих, хто займається судовою реформою і боротьбою з корупцією.
   Це те, для чого ми в Фундація DEJURE так довго з партнерами боролися за перезавантаження ВККС і ВРП.
Але приводів для надмірної ейфорії теж поки немає. Бо є ще два важливі етапи.
   Перший - ВРП на підставі рішення ВККС має ухвалити формальне рішення про звільнення.
   Другий - рішення ВККС і ВРП обов'язково оскраржуватимуть... до Верховний Суд. А там таким, як Ізовітова-Вакім, уже не перший місяць стелять соломку. Нагадаю, до Великої Палати ВС, яка є другою і останньою інстанцією в цих справах, нещодавно відрядили цілих трьох недоброчесних суддів - не в останню чергу щоб ті скасовували рішення ВРП і ВККС. Впевнений, вони складуть чудову компанію іншим членам ВП ВС, які разом з Князєвим замішані в справі про хабар у $2,7 млн.
   Так що для того, щоб очищення судів не закінчилося, ледве почавшись, треба негайно реформувати Верховний Суд - викидати звідти цих усіх ділків і наповнювати чесними кадрами.
   До речі, реформа Верховного Суду - одна з основних речей, які необхідні для подальшого руху України до ЄС і продовження підтримки США. Так само як і успішне продовження кваліфоцінювання суддів.
Роботи ще до біса, але ми кожного дня ближчі до мети.
Працюємо.
   Михайло Жернаков, докторюридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ