Власний пес покусав господарів в одному із селищ Нікопольщини

За матеріалами інтернет-видань 22.12.2022 336
Власний пес покусав господарів в одному із селищ Нікопольщини

Німецька вівчарка покусала господарів приватного будинку в Нікопольському районі Дніпропетровщини. Постраждалі вважають, що на поведінку пса вплинули постійні ворожі обстріли. Повідомила ФБ - сторінка Радія Шевченка, гендиректора обласного Центру медицини катастроф.
Зазначається, що після прибуття на виклик фельдшер бригади Оксана Кулібаба  застала жахливу картину. Постраждалі: сімейне подружжя - чоловік 68 років, жінка  64 років та їхній син – чоловік 45 років. Найбільше дісталося хазяйці,  у неї  множинні укушені рани обох передпліч, відкритий перелом обох кісток лівого передпліччя, укушені рани правої кисті, часткова травматична ампутація третього пальця цієї кисті. У її чоловіка також множинні укушені рани лівого передпліччя і дефект тканини на ньому – в глибині рани зіяє відкрита кістка. У їхнього сина – незначні садна та синці в ділянці кистей.
За  рекомендаціями  фельдшера молодий чоловік промив покусані ділянки господарським милом під проточною водою, йому обробили садна, від госпіталізації він відмовився, обіцяв звернутися до сімейного лікаря самостійно.
Його батькам лікарка провела антирабічну (проти сказу) обробку ран, зробила загальне знеболення, наклала асептичні пов’язки на травмовані ділянки, провела  іммобілізацію  кінцівок.  Обох відправили на госпіталізацію до Нікопольської міської лікарні.
Про обставини травмування фельдшерка дізналася у ході надання потерпілим медичної допомоги. Подружня пара розповіла, що собака їхня, домашня. З дитинства характер у пса був відлюдькуватий, агресивний. Особливо він недолюблював сина господарів і неодноразово кидався на нього, коли той приходив провідати батьків. В той день син в черговий раз прийшов до батьків, коли собака гуляв по подвір’ю. Син відкрив хвіртку і собака кинувся на нього. Мати з батьком почали рятувати сина, а собака, повністю оскаженілий,  почав несамовито кусати господарів. Їм вдалося вирватися від пса, вибігти на вулицю, закрити за собою хвіртку і побігти за допомогою до сусідів. Вони і викликали ЕМД, а також подзвонили дільничному поліцейському, тому що собака продовжував голосно гавкати, рвати хвіртку, намагатися перескочити через паркан.
Господарі зробили припущення, що агресія собаки пов'язана  з постійними артилерійськими обстрілами селища, в якому вони проживають. Це вплинуло на психіку собаки. Від цієї клятої війни страждають не тільки люди, а й тварини, які змушені перебувати в постійному  стресовому стані, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ