Світ майбутнього – з кобурою на бедрі: оборонний бюджет USA на 2023 рік - понад 800 млрд. доларів

За матеріалами інтернет-видань 22.12.2022 310
Світ майбутнього – з кобурою на бедрі: оборонний бюджет USA на 2023 рік - понад 800 млрд. доларів
Поки літак гаранта безкарності перетинає Атлантику, варто згадати, що рекордним буде оборонний бюджет USA на 2023 рік. Понад 800 млрд доларів. Ще ніколи стільки не витрачалося на оборону.

Це підтверджує моє футуристичне бачення, що світ майбутнього – до зубів мілітаризований світ. Ера контрольованих роззброєнь минула.

Катастрофа з Україною показала, що роззброєння, передусім ядерне, загрожує бути стертим із лиця землі. Безпекові гарантії третіх країн – гімна варті. Максимум, що може тебе захищати, – членство в колективних альянсах. Або власна зброя й оснащеність.

Саме такі висновки світ виносить із україногеноциду. Починається новий виток брязкання оружієм. Есхатологія прощення, миру, вселенської любові, співіснування різностей – зазнала краху. Вже не працює дипломатія. Діялоги з очманілими ворогами – тупикові. В безсиллі розписався інститут Церкви. Імпотентними є рухи пацифістського спрямування. Етика ненападу капітулювала.

Світ майбутнього – з кобурою на бедрі, з оптичним прицілом замість мікроскопа, з ракетоносцями й протиракетними комплексами, з військовими базами по всьому периметру основних цивілізацій.

Мілітарний світ – дуже некрасивий світ. Це світ грубих матерій, світ маскулінності, світ силачества, жорстокості, інстинкту мужланства.

Для сенсотворців, гуманітарних мислителів, людей культури, тонкощів, штрихів, смислів – цей світ є бридким і сокирно-однозначним.

Доведеться трошки грубіти.
 
З сторінки авторського telegram-каналу Остапа Дроздова
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ