Влітку зацвіли каштани

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2024 107
Влітку зацвіли каштани

У Хмельницькому вдруге квітнуть каштани. Хтось із містян бачить таке диво вперше. Хтось вірить, що це знак Перемоги, бо все, що квітне - для життя.
Начальниця відділу з благоустрою міського управління комунальної інфраструктури Олена Жугда зауважила, що повторне цвітіння каштанів спостерігається п’ятий рік поспіль.
За її словами, хмельницькі каштани вражає міль каштанова мінуюча, яка харчується їхнім листям. Через те, що вони ростуть алеями, міль поширюється від дерева до дерева, говорить Олена Жугда. З її слів, окрім погіршення естетичного вигляду каштанів, негативного впливу на дерева міль не має.
На думку кандидатки біологічних наук, науковиці Хмельницького національного університету Людмили Казімірової, повторне квітування каштанів у серпні стає реакцією хворих дерев на стрес.

"Після непрофесійного кронування дерева хворіють грибковими хворобами. А такі хворі рослини, як правило, дуже інтенсивно починає їсти мінуюча міль. Цього року до таких стрес-факторів додалася ще аномальна температура. І цьогоріч ми спостерігаємо масове квітування насамперед каштанів. Для каштанів то не є нормально, це аномальне явище, це стрес-фактор", — розповіла Людмила Казімірова.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ