Вовки чи люди у вовчій шкурі?

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2024 118
 

Днями деякі регіональні видання Одещини опублікували інформацію про знищення у Роздільнянському районі дев’ятьма вовками отари овець. Автори текстів посилалися на публікацію колишнього голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

За словами автора, вовки загнали отару з 200 овець в поле соняшника і там поперегризали їм усім горлянки. Також хижаки напали на пастуха і нанесли йому численні поранення.

На думку Григорія Мельниченка, виною усьому заборона на полювання, яка діє в Україні з 2022 року, а точніше, з моменту повномасштабного вторгнення. Також він зазначає, що через безконтрольне розмноження хижаків на Одещині спостерігається спалах сказу.

На публікацію Мельниченка на своїй сторінці в Фейсбук відповів еколог Іван Русєв. Опубліковану інформацію він назвав «фейком» та «маячнєю».  А свої слова аргументував тим, що опонент не вказав місце події та власника підприємства, який міг би підтвердити написане. Також автор не додав до допису жодної фотографії з «соняшнику». І взагалі, показав лише кілька фото вбитих тварин, а не 200 голів.

Крім того, Іван Русєв зазначає, що ніде більше в  інтернеті не знайшов жодної фотографії чи згадки про таку подію. А також питає, де під час нападу були пастуші собаки та чому немає фото «дивом вцілілого» пастуха, який зараз нібито перебуває в лікарні.

Публікацію Мельниченка Русєв пояснює тим, що той «бажає безкарно ходить з рушницею, вбивати хижаків і ліквідувати національні природні парки».  І зазначає, що у липні 2024 року депутат Григорій Мельниченко разом зі своїм тестем – ексголовою ОВА Сергієм Гриневецьким, потрапили до переліку мисливців, «яким необґрунтовано дозволили відстрілювати хижаків в Одеській області».

«Дуже добре, що чисельність різних тварин нарешті збільшилась і це загальновідомий факт по Україні, завдяки забороні полювання під час війни. А щоб убезпечити людей від сказу… просто потрібно своєчасно проводить пероральну імунізацію ссавців хижаків, за що відповідальна Держпродспоживслужба, що  і вже десятиріччями роблять цивілізовані країни Європи», – вважає Іван Русєв.

Аби дізнатися, чи мав такий факт місце у вказаному районі, ми зателефонували до пресслужби Роздільнянського районного відділу поліції. На своє запитання ми отримали відповідь, що жодних заяв до поліції з приводу нападу вовків не надходило. А стверджувати, що подія відбулася саме у районі лише на підставі фото, неможливо.

Зазначимо, що коментатори у Фейсбук сумніваються, що вівці на фото взагалі задрані вовками. І підозрюють, що тварини могли просто померти від інфекції. Але, якщо уважно придивитися, то видно кров і розірвані нутрощі.

До речі, Григорій Мельниченко пише, що вівці були племінні. І привозили їх з Шотландії, Нової Зеландії, Норвегії та Німеччини. Отже така отара точно має бути застрахованою, а його власник зараз вправі розраховувати на значну компенсацію. А це знову ж таки звернення до поліції. І до страхової компанії, яка теж би щось десь оприлюднила.

Тож чи були вовки? Чи як в тому анекдоті «не в лотерею, а в преферанс, і не виграв, а програв»? Наразі питання поки що залишається відкритим.

 

Юг.Today

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ