Вода річки Вовча має відхилення від норми

За матеріалами інтернет-видань 17.06.2022 805

Дніпропетровський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України   здійснює лабораторний контроль  якості води водоймищ в межах міських пляжів   Дніпропетровської області. Він визначає   мікробіологічні та фізико-хімічні показники в рамках соціально – гігієнічного  моніторингу. Так, з 10.06.2022 до 17.06.2022  структурними підрозділами Центру досліджено 13 проб води на мікробіологічні показники і   проведено 41 дослідження, з них  всі стандартні.  На фізико-хімічні показники досліджено 6 проб води, з них 1 проба  (16,7%) нестандартна, проведено 63 дослідження, з яких 4 (6,3 %)  не відповідають встановленим  нормативам.
Станом на ранок 17.06.2022 року у воді водоймищ  в межах міських  пляжів на території області збудники інфекційних захворювань не виділялись. Серед фізико-хімічних показників виявлено відхилення від нормативів  за сольовим складом води та сухому залишку  –  у воді  річки Вовча в межах міського пляжу м. Павлоград. Але значення цих показників  є характерними і сталими  протягом багатьох років.

Фахівці Центру нагадують, що  через  воєнний стан в країні, а також з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення, відпочивати та користуватись водними об’єктами необхідно лише в дозволених та  офіційно відкритих місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при відсутності заборон місцевих органів влади та дотриманні всіх  правил безпеки


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ