Вода відступила від 32 населених пунктів Херсонщини, триває прибирання територій

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2023 246
Вода відступила від 32 населених пунктів Херсонщини, триває прибирання територій

Середній рівень води на Херсонщині продовжує знижуватися.  Наразі він становить 56 см.
Вода відступила вже від 32 населених пунктів області. На правому березі Дніпра підтопленими залишаються лише 3 населених пункти (Херсон, Новогрєднєво та Благодатівка). Повідомив Oleksandr Prokudin, голова Херсонської ОВА.
Вибухотехніки обстежили майже 420 га територій, на які внаслідок підтоплення могли потрапити вибухонебезпечні предмети. Рятувальники відкачують воду з поселень. Комунальники вивозять з територій громад по 100 тонн сміття. 

"Минулої доби енергетики відновили роботу 2 трансформаторних підстанцій у Херсоні та під’єднали до мережі 432 абонентів. Також заживили останній знеструмлений через підтоплення населений пункт правобережжя – Микільське. Робота по відновленню енергопостачання в регіоні продовжується.
В с. Інгулець вдалося відновити централізоване водопостачання, фахівці промили мережу та доправили зразки води з неї до лабораторії. Поки не буде підтверджено, що вода безпечна, використовувати її можна буде лише як технічну", - зазначив про наслідки великої води в області Олександр Прокудін.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ