Воїн Роман Бойко 8 діб тримав бій в оточенні

За матеріалами інтернет-видань 05.04.2024 364
Воїн Роман Бойко 8 діб тримав бій в оточенні
  Автор: Олександр Курбатов, журналіст "Бігус.інфо", сторінка ФБ.
   Загинув Роман Бойко, світла людина і справжній Воїн. Можливо, ви чули про нього, бо десь мільйон триста тисяч переглядів було лише на одному з багатьох телеканалів, які знімали історію про те, як Роман потрапив на 8 днів в оточення. Роман прийняв не просто бій, а серію атак, де довелося забирати зброю вбитих орків і продовжувати битися. Йому дроном перекидали воду і батареї для рації, щоб підтримувати зв'язок, і він продовжував тримати позицію. За вісім діб Роман знищив півсотні орків, підбив ворожий танк, і вийшов з того бою переможцем.
   Мало хто знає, що на службу він прийшов уже з травмами від попередньої служби, з інвалідністю третьої групи. Щоб вступити до війська і стати на захист України, він покинув роботу в Ізраїлі і повернувся на батьківщину. Йшов не за військовою романтикою, не за славою, бо служив в АТО і вперше потрапив в оточення ще під Дебальцевим, а тому добре розумів, що таке війна. Він повернувся, бо тут, в Україні, живе його дружина з дітьми, тут велика рідня, тут його земля і іншої України ніде немає.
    Півтора місяці тому Романа запрошували на якесь шоу 1+1, просили в студію, готові були приїхати за ним. Він тоді був у госпіталі і лікарі йому казали, що з такими травмами, старими і набутими, варто списатися. Але хто тоді залишиться у війську, запитав Роман. Він вирішив залишитися.
   В останньому бою він знову поклав купу російськіх орків, але цього разу загинув...
Можливо, ви дивилися якийсь із сюжетів про Романа і навіть ставили лайк - там десятки тисяч лайків під цими сюжетами. Тепер прохання підтримати петицію про присвоєння Романові звання Героя України. Реального героя з неймовірним бойовим шляхом. Щоб проголосувати, потрібно всього кілька хвилин вашого часу.
   І ще у Романа залишилася родина, діти, для яких він був найкращим батьком, і дружина, яка залишилася з дітьми.
   Сумчанин Роман Бойко віддав всі сили і навіть життя, щоб зупинити чергову атаку російської орди на далекій від Сумщини Донеччині у складі 128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ. Треба допомогти його родині, бо хто, як не ми з вами.
   Мусимо піклуватися про родини усіх полеглих Воїнів Світла, це свята місія усіх, хто вижив під час війни.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ