Вплив мобільних телефонів на мозок людини - результати досліджень

За матеріалами інтернет-видань 28.01.2022 761

Використання мобільних бездротових телефонів у молодих людей не пов'язане з підвищеним ризиком розвитку пухлин головного мозку - йдеться у найбільшому тематичному дослідженні, проведеному у 14 країнах світу. 



У дослідженні, опублікованому в журналі Environment International, було проаналізовано зв'язок між впливом електромагнітних полів від бездротових пристроїв (мобільних та стаціонарних) та пухлинами головного мозку у молодих людей та не було виявлено причинно-наслідкового зв'язку між пухлинами головного мозку та використанням цими телефонами радіочастотних електромагнітних полів. 

Роботу координував Барселонський інститут глобальної охорони здоров'я (ISGlobal). 

Під час дослідження, координованого ISGlobal та Фондом La Caixa, було проаналізовано дані майже 900 молодих людей віком від 10 до 24 років із пухлинами головного мозку. 

"В даний час немає переконливих наукових доказів того, що випромінювання мобільного телефону можуть збільшити ризик раку мозку", - вказала Елізабет Кардіс, координатор дослідження та глава програми ISGlobal Radiation.

"Це найбільше дослідження пухлин головного мозку у молодих людей на сьогоднішній день, але кількості пацієнтів все одно недостатньо, щоб оцінити всі можливі впливи, наприклад, у конкретних часових вікнах або в різних анатомічних місцях".


Результати не виявили доказів зв'язку між використанням бездротового телефону та пухлинами мозку у молодих людей, навпаки, аналізовані дані припускають, що ризик пухлин головного мозку може знизитися зі збільшенням використання бездротових телефонів, але «навряд це ці висновки являють собою профілактичний ефект», зазначив іспанський. дослідник Гемма Кастаньо, один із авторів дослідження.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ