ВР посилила соцзахист військовослужбовців

За матеріалами інтернет-видань 23.03.2024 370

Протягом минулої доби відбулося майже 70 бойових зіткнень з ворогом — ГШ ЗСУ  – АрміяInform

   Про це повідомили нардепи Ірина Фріз та Ярослав Железняк, пише "Еспресо".

   У другому читанні законопроєкт підтримали 296 народних обранців.

   Метою законопроєкту в пояснювальній записці названо вдосконалення механізмів забезпечення деяких прав військовослужбовців, зокрема, на інформацію, медичне забезпечення, відпустки, а також прав поліцейських на одноразову грошову допомогу в разі загибелі, визначення втрати працездатності.

   До другого читання з документа прибрали норми, якими влада пропонувала надмірно обмежити права військовослужбовців на свободу слова та публікацію інформації в мережі.

   Законопроєктом встановлено можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, в тому числі й за кордоном без необхідності через 4 місяці особисто проходити ВЛК.

   На рівні закону встановлено, що в разі загибелі військовослужбовця родина має право отримати грошову виплату у розмірі 15 млн грн.

   "Також відхилено норми щодо додаткового надмірного регулювання ввезення гуманітарної допомоги. Воно має здійснюватися відповідним законодавством, а протягувати обмеження під красивою вивіскою "соціального забезпечення військових" є хибним та неприпустимим", - написала Фріз.

   Ще у законопроєкті прописано, що священники так званої упц мп не можуть бути військовими капеланами.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ