ВРП не пустила у почесну відставку двох «зашкварених» суддів

За матеріалами інтернет-видань 24.07.2024 85
На зображенні може бути: 2 людини та текст
   Суддя вже ліквідованого Окружного адмінсуду Києва Аріна Літвінова, у якої Схеми: знайшли громадянство рф, не змогла втекти у почесну відставку.
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
📌 Вища рада правосуддя зупинила розгляд цього питання, бо отримала скаргу від СБУ з приводу інформації про наявність у судді громадянства рф.
   Літвінова, хоч і не здійснює правосуддя, та продовжує отримувати гігантську зарплату. За 2023 рік суддя з паспортом рф отримала за рахунок платників податків 1, 6 млн грн.
Цього їй замало, тому Літвінова попросилась у відставку з довічними солідними виплатами. Втім, ВРП одноголосно зупинила розгляд цього питання.
📌 Схоже рішення ВРП ухвалила щодо судді Оболонського суду Києва Олександра Луценка. Це суддя Майдану, який забирав водійські права в учасника автопробігу до Межигір’я. А пізніше приховував цю інформацію.
Проблема в тому, що Луценко постійно уникає співбесіди у Вищій кваліфкомісії суддів (ВККС), прикриваючись "хворобами". Причому тікає "на лікарняний", як тільки отримує виклик на співбесіду.
   ВРП судді не підіграла і прохання про почесну відставку з довічними виплатами не задовольнила. Хоча троє членів ВРП були не проти цього: це звичні вже члени ВРП Бурлаков і Саліхов, а також їхня колега Плахтій.
❗ Тому, принаймні найближчим часом, ні суддя з паспортом рф Літвінова, ні суддя Майдану Луценко не зможуть втекти у почесну відставку з довічними щомісячними виплатами в 60+ тисяч грн та разовою вихідною виплатою приблизно в 500 тисяч грн.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ