ВРП не пустила у відставку суддю Ганну Андрієнко

За матеріалами інтернет-видань 23.02.2024 373
  Возможно, это изображение 2 человека и текст
    І до хороших новин. Розголос працює, друзі. Дякую.
Судді Ганна Андрієнко, яка масово амністувала п'яних водіїв, таки не вдалося втекти у відставку, і вона проходитиме кваліфоцінювання.
Принагідно дякую членам Вища рада правосуддя за адекватність. Правильні речі робити не завжди просто і не завжди вигідно. Але необхідно.
   Два дні тому Вища рада правосуддя ухвалила надзвичайно показове рішення: судді Андрієнко відмовлено у поновленні відставки. Втім, таке рішення було не одноголосним: проти виступили (здогадаєтесь?) члени ВРП Саліхов, Бурлаков, Ковбій, Плахтій і Мельник.
   Нагадаємо, суддя Ганна Андрієнко закрила за строками давності щонайменше 49 справ (!) щодо водіння напідпитку (ст. 130 КУпАП). У двох справах ВРП навіть вказала на ознаки фальсифікації. Про це детальніше є у висновку ГРД: https://bit.ly/3RDmbNE.
   Також Андрієнко вже тричі «хворіла» напередодні своїх співбесід з ВККС, тому вона досі не пройшла своє кваліфоцінювання. Цікаві історії про авторозподіли судових справ та раптові хвороби Андрієнко читайте тут https://bit.ly/3OQfPsh.
   Окрім того, на розгляді у ВРП є наша серйозна дисциплінарна скарга на Андрієнко, результатом якої може бути звільнення. Вона стосується того, що суддя могла подати до ВРП підроблені документи з метою уникнення притягнення до дисциплінарної відповідальності. Щодо цього ми вже подали до ДБР повідомлення про вчинення Андрієнко кримінального правопорушення.
   Насамкінець, Андрієнко ще не пройшла кваліфоцінювання, у разі непроходження якого до неї має бути застосовано стягнення у вигляді звільнення.
    ❗️Ми вдячні Вища рада правосуддя за таке важливе рішення, як і вдячні громадськості, яка не дала цій справі «загубитися». Слідкуємо далі!
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ