Зростанню експорту українського зерна сприяє Проєкт USAID

За матеріалами інтернет-видань 23.02.2024 246
Зростанню експорту українського зерна сприяє Проєкт USAID

У 2023 році Проєкт USAID "Економічна підтримка" (Проєкт USAID) в рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна) підтримував українські агрокомпанії-експортери, закуповуючи для них потужне обладнання, яке пришвидшить та збільшить експорт зерна з України.  
Для 16 компаній-партнерів Проєкт USAID придбав 146 одиниць обладнання на понад 12 мільйонів доларів США. Це вагони-хопери, максібеги для перевезення зерна, ваги для зважування автомобільного транспорту, пробовідбірники зерна, телескопічні навантажувачі, генератори та інше. Завдяки використанню цього обладнання компанії торік експортували понад 203 тисячі тонн зерна.  
Зокрема, восени 2023 року компанія АгроКІМ, що входить до складу агрохолдингу ІМК, отримала 7 телескопічних навантажувачів, 3 автомобільних ваг та 3 генератори. Це обладнання активно використовується на потужностях холдингу у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях.    
 Окрім 50 вагонів-зерновозів, компанія “НІБУЛОН” отримала два механічні пробовідбірники зерна, які встановили на філіях компанії, що на Дунаї.
Їх встановлення дало змогу приймати автотранспортом понад 320 машин замість 200 на добу.
Також НІБУЛОН активно використовує вагони-хопери для перевезення зерна із заблокованих річкових портів до морських. Разом із 50 вагонами від Проєкту USAID парк НІБУЛОНу склав 212 вагонів.  
Компанія “Трайгон Фармінг Харків”, яка є підрозділом компанії Агроміно в Україні, отримала у 2023 році 550 максібегів. Це великі мішки багаторазового використання, за допомогою яких перевозять зерно. У кожен мішок поміщається 14 тонн зерна.
Три телескопічні навантажувачі допомогли агрохолдингу “Астарта-Київ” збільшити відвантаження зерна на експорт з елеваторів компанії на Полтавщині та Хмельниччині.  
У 2024 році Проєкт USAID продовжує підтримувати агрокомпанії, аби допомогти українському бізнесу експортувати зерно до світових споживачів.   
Відомо, що закупівля обладнання відбувається в рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна), яку реалізує Агентство США з міжнародного розвитку, для пом’якшення глобальної продовольчої кризи, що загострилася через жорстоку війну росії проти України. 

 

Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ