Тепла погода пробуджує ґрунтових шкідників на сільськогосподарських угіддях

За матеріалами інтернет-видань 23.02.2024 237
Тепла погода пробуджує ґрунтових шкідників на сільськогосподарських угіддях

Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області рекомендує агровиробникам провести обстеження посівів озимих культур для виявлення чисельності шкідників та наявності хвороб.

"За необхідності застосування хімічного обробітку посівів за 3 доби попередити органи місцевого самоврядування, власників пасік про час та місце проведення (вказати назву, ступінь і строк дії токсичності препарату). Хімобробки проводити з дотриманням регламентів застосування засобів захисту рослин, техніки безпеки та санітарних правил при роботі з ними", - йдеться у рекомендаціях.

Фахівці зазначають, що погодні умови третьої декади лютого сприяють появі на сільськогосподарських угіддях ґрунтових шкідників у верхніх шарах.  У цей період загрозу посівам озимих зернових культур представляють личинки хлібної жужелиці та гусениці озимої совки.
На посівах озимого ріпаку за встановлення середньодобової температури +6 - 7°С з місць зимівлі почнуть виходити імаго ріпакового прихованохоботника, пізніше, за температури повітря +8 - 9°С, з’являться жуки капустяного стеблового прихованохоботника.  
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ