ВРП залишила суддю Майдану Віктора Кицюка на посаді

За матеріалами інтернет-видань 15.12.2023 272
На зображенні може бути: 2 людини та текст «врп лишае на посад суддю майдану кицюка DEJURE врп»
   Ще один великий зальот уже нового складу Вищої ради правосуддя. Віктор Кицюк - це не просто суддя Майдану. Це символ.
Що робить ВРП? Майже одноголосно залишає його на посаді.
Шановні, ми так каші не зваримо.
   Тут таке: або органи суддівського врядування починають нарешті працювати на Україну, а не на когось чи щось іще, або ці питання вирішуватимуть не "судді, обрані суддями", а хтось інший.

    Памʼятаєте одіозного суддю Майдану Віктора Кицюка? Сьогодні Вища рада правосуддя мала шанс відновити процес дисциплінарного провадження щодо нього, яке б потягнуло звільнення, проте не зробила цього.

   Під Час Революції Гідності Віктор Кицюк засуджував автомайданівців за поїздку до Межигір’я. До речі, усі справи проти мирних протестувальників Майдану в Печерському суді розподілялись вручну з явним втручанням в авторозподіл. Тоді Роман Маселко подав скаргу до ВРП на такі дії судді, проте Перша Дисциплінарна палата відмовила притягнути та звільнити суддю https://bit.ly/48aML66. Разом з тим, палата не врахувала умисел Кицюка та проігнорувала обставини та докази у справі.
   У 2017 році Вища рада правосуддя відмовилась призначити Кицюка суддею через недоброчесність. Це стало підставою для відмови оскаржити таке рішення 1 ДП (тобто суддю ж звільнили, нащо розглядати скаргу). Однак Кицюк успішно оскаржив таке звільнення в ВС і вже у 2020 році члени ВРП одноголосно призначили його суддею... довічно, не подавши навіть апеляцію https://bit.ly/3NnVbz5 🤯
   Зараз Роман Маселко надсилав до ВРП клопотання про поновлення строку на оскарження того самого рішення 1 ДП. Відтак Вища рада правосуддя мала шанс переглянути його і розглянути цю справу повно та всебічно, проте сьогодні вона вирішила втратити цей шанс і відхилила клопотання.
   Таке рішення ВРП абсолютно незрозуміле. Попереду на суддю Кицюка чекає ще кваліфоцінювання, тож ми сподіваємось, що відповісти за свої діяння йому таки доведеться.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ