ВРП звільнила з посад суддів Князєва і Тандира

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2024 110
На зображенні може бути: 2 людини та текст
   Вища рада правосуддя звільнила нарешті з суддівських посад ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва та суддю Олексія Тандира, який збив на смерть автомобілем молодого нацгвардійця.
    Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Таке рішення – однозначно критичний знак для тих недоброчесних суддів, які досі залишаються на посадах і думають, що їм дозволено “чудити”, як їм заманеться.
Це також важливе досягнення судової реформи після оновлення ВРП, яке адвокатував ЦПК із партнерами.
   Очевидно – ми не завжди погоджуємося із рішеннями ВРП. Проте такі випадки, як з Князєвим та Тандиром, вже показують критично інший рівень роботи порівняно із минулим складом ВРП.
   Важлива деталь щодо рішення ВРП по Князєву, якого раніше НАБУ/САП викрили на гігантському хабарі у 2,7 млн доларів. Звільнити його вдалося ЛИШЕ після того, як Київський апеляційний суд притягнув його до відповідальності в іншій справі.
   Так, підставою для звільнення став не рекордний хабар, а історія про його квартиру. Так, екссуддя орендував елітну квартиру у столиці вартістю нібито 1000 грн/місяць. Суд оцінив це як одержання подарунка та порахував, що Князєву вдалося зекономити на цьому 906,6 тисячі гривень.
   Водночас на те, щоб винести рішення по вбивці Тандиру, ВРП знадобилося... більше року!
   Але є і одна дещо погана новина. Поки ВРП розглядала справи щодо Князєва та Тандира, останні продовжували отримувати сотні тисяч гривень суддівських зарплат.
Ймовірно, вони ще спробують оскаржити рішення ВРП у Верховному Суді.
   ЦПК разом з партнерами продовжить моніторити ці справи, щоб не допустити їхнього поновлення на посадах.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ