ВРП звільнила «зашквареного» голову Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2024 306
ВРП звільнила «зашквареного» голову Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна
    І до гарних новин.
Вища рада правосуддя вирішила звільнити голову Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна, який живе у будинку-церкві, «вирішує питання» і допомагає пʼяним водіям. Оце він на фото поруч із своїм будинком.
   Нагадаємо, Сергій Гальонкін очолює Полтавський апеляційний суд з квітня 2017 року. В медіа він відомий, в першу чергу, як суддя, який задекларував п’ятиповерховий будинок на 660 м² у Розсошенцях.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.
   «По большому счоту, ти ж знаєш, ми ж люді нормальниє, ми ж всігда на все підем. Єслі нада помогти, ми всігда поможем» - це цитата Гальонкіна, записана НАБУ якщо що.
   Проте рішення не було одноголосним. Член і колишній очільник ВРП Саліхов запропонував застосувати щодо судді тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя строком на 1 місяць. За таку пропозицію, окрім самого Саліхова, проголосували Сергій Бурлаков (який раніше їздив в окупований Крим і рф), член ВРП Олексій Мельник та голова Верховний Суд Станіслав Кравченко.
Голова Полтавського апеляційного суду Сергій Гальонкін
   Не дивно, до речі, що для голови Верховного Суду мати такого суддю в системі - це ок. Нагадаємо, сам він має негативний висновок ГРД і раніше співочолював створений Портновим Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ.
В результаті більшість голосів таки набрала пропозиція Roman Maselko звільнити суддю. Дякуємо більшості ВРП за адекватність у цій справі.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ