ВС торує шлях агентів рф на найвищі посади в Україні

За матеріалами інтернет-видань 31.05.2024 406
На зображенні може бути: 2 людини
   Верховний Суд зливає справу щодо повернення громадянина рф Львова до своїх лав. Тепер це стало очевидно.
  Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.
   Вчорашнє засідання апеляційного суду по Львову закінчилося нічим - його вкотре перенесли для дослідження додаткових доказів. Але в процесі дуже кинулася в вічі поведінка представниці ВС Катерини Гаврильченко - це вона на фото вгорі.
"Я не розумію питання",
"Я це питання не досліджувала",
"Вам потрібна моя особиста думка чи думка Верховного Суду?" і - моє улюблене -
"Для мене особисто це не має значення" (це стосовно долучення СБУ ключових (!) доказів у справі)!
   Так представляти інтереси можна тільки тоді, коли цілеспрямовано хочеш програти справу. І претензій до пані Гаврильченко особисто в мене небагато. Очевидно, що представляє вона не себе саму, а саме Верховний Суд.
   А голова ВС Станіслав Кравченко в переддень рішення суду першої інстанції, наприклад, дав публічне інтерв'ю, в якому висловився, що "звільнення Львова - це була приватна ініціатива [голови ВС на той час] Князєва". В світлі цього аналогічна поведніка його підлеглої не викликає подиву.
   Питання в мене до решти суддів ВС, чи принаймні їхньої переважної більшості.
Шановні, а вам особисто окей повернення росіянина до ваших лав? Окей таке представництво в суді? Бо за півтора дні я жодної рефлексії про це так і не побачив.
Ви розумієте, що як тільки Львова поновлять, це поторує доріжку для всіх інших агентів ворога повертатися на будь-які державні посади? Вам до цього бути причетними як?
   Вибачте, можливо це якісь наївні запитання. Ну бо ж ми бачили на власні очі кожного і кожну, хто в цей ВС пройшов. І маємо уявлення про їхню ієрархію цінностей.
   Але все одно десь на фоні є думка про те що мають якісь червоні лінії існувати, чи що. Ілюзія бодай пристойності. Інстинкт самозбереження, врешті-решт. Виявилося, що і це очікування щодо найвищої судової інстанції - зависоке.
   До речі, реформа ВС - одна з передумов нашого руху ЄС і приорітетів на цей рік G7. Тих, від кого великою мірою залежить зараз наше виживання. Але політична влада в цьому напрямку поки що зробила рівно нічого.
   Принагідно дякую всім журналістами, які відвідали засідання і висвітлюють процес.
Разом слідкуватимемо і повідомлятимемо про розвиток подій надалі.
   Про цю ганьбу має знати вся Україна!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ