«Всеукраїнський аграрний форум» у Кропивницькому

За матеріалами інтернет-видань 15.08.2024 107
«Всеукраїнський аграрний форум» у Кропивницькому

15-16 серпня 2024 року у Кропивницькому триватиме  «Всеукраїнський аграрний форум» . Він відбувається за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства у рамках Всеукраїнського проекту «Зроблено в Україні» !
У форумі беруть участь  представники  міністерств, заступники міністрів, члени громадських аграрних спільнот, керівники агропідприємств.
Як зазначив на форумі  заступник директора Департамента комерційної роботи в АТ «Укрзалізниця» Валерий Ткачев , досягнення аграріїв мотивують залізничників на визначні результати роботи.
Так,  за результатами 7 місяців 2024 року загальний обсяг перевезення зернових вантажів залізницею склав - 24,33 млн тонн. Це -  найкращий показник за останні 10 років.

"Обсяг перевезення зерна на експорт за 7 місяців - 20,862 млн тоннн зерна;
- вартість перевезення зерна залізничним транспортом знаходиться на найнижчому рівні за останні роки ( перевезення зерна на 500-700 км вартує 18-20$ на 1 тн);
- майже 85% зерна транспортується в напрямку морських портів України; в напрямку західних переходів рішення 15%. В цілому західні сухопутні переходи використовуються лише на 50% потужності", - зазначив Валерій Ткачов.

Він додав, що АТ «Укрзалізниця» готове збільшувати перевезення зерна на експорт і  знаходити  додаткові потужності для перевезення зерна в напрямку портів та західних переходів.                                                         
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ