Всевишній не обділив Січеславщину урожаєм

Григорій Давиденко 31.08.2022 526

На зображенні може бути: трава

         Попри всі численні сюрпризи погоди, вкрай дощове літо з градами Всевишній все ж зглянувся і не обділив Січеславщину урожаєм. Так вважає відомий хлібороб, голова Новомосковської районної Асоціації фермерів та приватних землевласників Олександр Суліма (на фото).  От лише питання - куди дівати вирощене? Підла війна держави-терориста рф значною мірою зруйнувала усталені партнерські зв'язки між вробниками і споживачами вітчизняного збіжжя. І тепер українським фермерам з великим трудом доводиться все налагоджувати знову. 

       Щойно про повне завершення збирання ранніх зернових культур у Дніпропетровщині повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. Аграрії краю отримали майже 2,3 млн тонн пшениці, ячменю, гороху, жита та вівса. Середня врожайність – приблизно 30 центнерів з гектара, що ледь не на третину менша, ніж у минулому рекордному році.

 Нині хлібороби збирають просо та сорго, незабаром черга соняху і гречки.

Загалом зерна нового урожаю з полів Дніпропетровщини, за словами В. Резніченка, вистачить не тільки для потреб області, а ще й кількох сусідніх – ідеться про вал у більш як три мільйони тонн. От лише б на нього і все інше оті середньовічні зайди-придибайли зі сходу не позирали хижим оком.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ