Всі учасники зернового ринку виграють від впровадження механізму Банківської гарантії для форвардних контратків - УЗА

За матеріалами інтернет-видань 12.11.2021 144

Всі учасники зернового ринку виграють від впровадження банківської гарантії для форвардів – Горбачьов
Про це заявив на сьогоднішньому онлайн брифінгу для ЗМІ Президент УЗА Микола Горбачьов.
Виробники зерна, зокрема малі та середні, стають такими ж надійним постачальниками як, наприклад, агрохолдинги, і отримають вищу ціну за свою продукцію, яку платять надійним постачальникам. Виробники отримають більшу ціну близько на $5-7/т, а витрати на Банківську гарантію складуть всього $1/т.


За словами президента УЗА, впровадження Банківської гарантії для зернових форвардних контрактів зробить кожного виробника, в тому числі малого і середнього, надійним постачальником. На сьогодні ціна на українське зерно нижча приблизно на $7-10 у порівнянні із зерном з більш розвинутих Причорноморських країн.

Банківська гарантія для форвардного контракту на зростання ціни як інструмент покликана нівелювати ризики для покупця зерна у випадку дефолту за форвардним контрактом та виплати йому різниці в ціні між ціною форвардного контракту та ціною, яка склалася на ринку, щоб покупець міг вийти на ринок і купити необхідний обсяг зерна.


Покупці зерна, за словами президента УЗА, зокрема експортери, які купують зерно за форвардними контрактами в той же самий час продають це ж зерно на зовнішньому ринку, і при наявності банківської гарантії на різницю в ціні товару, вони відчуватимуть свою захищеність від можливого дефолту за форвардним контрактом та непоставки зерна. Це дозволить збільшити обсяги фінансування аграрної галузі, покращить бізнес-клімат в країні.
Банківський сектор теж матиме вигоду від появи нового ринку та інструменту. 

Українська Зернова Асоціація (УЗА) – це об’єднання експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ