ВСІ ЗБИРАЙТЕСЯ, І ГАЙДА НА ВИСТАВКУ КАРИКАТУР!

Микола Нечипоренко 30.03.2023 563

            Українці відреагували на 70-річчя Путіна десятками ...           

А вгадайте, чим цікавий і навіть по-своєму неординарний завтрашній день – крайній день березня? Тим, якщо хочете знати, що після березня ж починається квітень, а 1 квітня це ще й ледве не Всесвітній день сміху! Так, у нас триває війна з ненависницькими московськими окупантами, тяжко-важко усім на душі і в щоденних клопотах. Одначе усім випробуванням наперекір та й на зло також сміятися і посміхатися ніколи не гріх, і не зайве. Розвеселимо себе дотепними жартами чи тими ж анекдотами, в тому числі дошкульними на адресу клятих рашистських загарбників, і хоч трішки, а полегшає – згодні?

Так от, а завтра, 31 березня, отож напередодні першоквітневого Дня сміху, у Дніпрі в міському Будинку мистецтв о 16 годині нуль-нуль хвилин за літнім уже часом під гаслом «Карикатура – наша зброя!» відкриється виставка робіт художників, як не важко здогадатися, дуже популярних серед населення – карикатуристів!

Новини України: Країни-члени НАТО є обєктами військової агресії Путіна

- Ми впевненні і ні на йоту не сумніваємося, - говорить директорка цього Будинку мистецтв Валентина Слобода, - що така виставка зараз як ніколи дуже доречна і актуальна, бо за допомогою смішних і влучних карикатур можна яскраво продемонструвати ставлення не лише художників, а усіх нас також до розв’язаної путінськими рашистами війни в Україні та до огидних і потворних негідників-вояк і покидьків так званого "узького" міра, а насправді мерзенної рашитської нечисті. Яку, віримо, останніх уже ще носить українська земля. Не довго залишилося її терпіти!

Цікаво, що свої роботи для експозиції виставки запропонувало не парне число художників – 19 авторів доволі гострих творчих сюжетів і знахідок. А ось робіт їхніх разом набралося рівно сто. В першу чергу, звичайно, українських із Києва, Бердянська і Здолбунова та місцевих з Дніпра карикатуристів. Але й зарубіжні відомі майстри сатирично-гумористичної графіки удостоїли виставку своєю участю. Це автори з таких міст, як Каунас та Шуляй (Литва), Алма-Ата (Казахстан), Прага (Чехія), а ще з ізраїльської Хайфи та білоруського Мінська, Порту (Португалія) і навіть з Бостона Сполучених Штатів Америки.

- Одвічне і неповторне почуття гумору, притаманне українському народу, століттями й тисячоліттями у лихі години не тільки виживати нашим пращурам допомагало, а і перемагати найлютіших ворогів-вороженьок, - підводить риску Валентина Слобода. - А нинішнє покоління нашого люду нічим не гірше перш за все незламністю духу і розумінням всесильного сміху, який піддає кожному з нас і сьогодні оптимістичну та веселу наснагу жити й долати усіх нечестивців на своєму шляху і у своїй долі!

Ми ж тут від себе висловлюємо надію, що виставка «Карикатура – наша зброя!» послужить посиленню протидії збройному нападу рф та нашої віри у перемогу над одурманеним ворогом. Між іншим, відвідувати виставку можна щодня упродовж… Та поки будуть іти наші люди, доти, виявляється, виставка і працюватиме. Але одначе не баріться і не спізніться. Не прозівайте настільки гарної нагоди обдарувати себе дійсно веселим, щирим духом!

                                                                                     


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ