Вся продукція має відповідати стандартам GMP+
На думку Володимира Божка, консультанта з експорту ТОВ «ВОЛИНЬ-ЗЕРНО-ПРОДУКТ», новому врожаю необхідний посилений контроль якості. Він вважає, що треба усвідомити параметри нової якості товару.
"Для прикладу, якщо пшениця має білок 11,5 та натуру – 750 г/л – це вже буде продаватися за ціною фуражу, пшениця з білком 11,5 і натурою 770 г/л – як продовольча. В європейських країнах, куди маємо змогу продажу, інші вимоги до якості збіжжя, ніж були в Польщі. Вся продукція має відповідати стандартам GMP+.
Щодо ріпаку, там маємо ще жорсткіші вимоги. Хоч це продажі до Німеччини чи Нідерландів, і неважливо: чи поїздами, чи кораблями, маємо мінімум пʼятсот показників якості у контрактах (пестициди, фітотоксини, важкі метали та ін.)
Тобто маємо абсолютно нову реальність визначення якості врожаю. Коли починаємо запитувати ціни на пшеницю нового врожаю, то відразу запитують якість і показник натури, без якої продати зерно неможливо", - зазначив Володимир Божок.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я