«Я кожному з фермерів тисну руку за зусилля і витривалість», - Анатолій Гайворонський

Анатолій Гайворонський 28.12.2023 256
«Я кожному з фермерів тисну руку за зусилля і витривалість», - Анатолій Гайворонський

Наприкінці 2023 року хочу сказати Вам, шановні побратими, що цей рік зробив нас сильнішими. Ніхто з нас не був готовий до несподіваних викликів, чи то негода забрала навесні в багатьох фермерів врожай, чи то блокування податкових накладних, чи то зламана техніка під час посівної, чи неможливість продати збіжжя за адекватною ціною, але ми пережили все  і справилися з цим. Рік минає, і хай з ним минають наші негаразди. Якби ж то цей рік забрав з собою і кляту війну...

Нині сподіваємося усією фермерською родиною на відтермінування дії другого етапу земельної реформи, коли юридичні особи з 1 січня 2024 року мають право купувати землю по 10 тисяч гектарів в одні руки. У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт 10366, де йдеться  про те, що економіка України внаслідок бойових дій знаходиться у стресовому становищі та не готова до повноцінного відкриття ринку землі. Тому пропонується перенести введення в дію другого етапу земельної реформи на рік — до 1 січня 2025 року.

Це для нас гектар - жива площина, яка дихає  і родить хліб, а для когось - просто клапоть території для  нових прибутків.

І зараз, коли моя родина прикрашає ялинку і чіпляє на гілки яскраві кульки, я помічаю подумки кожну кульку одним словом. Ось висить вже "погода" - хай буде милостивою до наших полів у новому році , далі - "кредити" - хай буде кошт їх гасити, трохи збоку виблискує "ціна" - хай устаткується, щоб працювати без збитків. Ну і на верхівці - "життя" і "перемога". Головні наші здобутки. Немає нічого важливішого і найомріянішого...
Тож бажаю Вам, друзі, обов'язково прикрасити новорічну красуню своїми бажаннями, зустріти Рік Зеленого Дракона в теплому родинному затишку. Кажуть, цей рік у китайців - найгнучкіший з-поміж інших. Він вчить пристосовуватися до найнесприятливіших умов. Нам це не вперше. Хай нам додасть міцності і сили захищати свою рідну землю з драконовим рвінням. І першу чарчину, як годиться, в Новий рік  підняти поминальну - за всіх полеглих  українців, які своїм життям стримали ворога.  

Дорогі фермери! Я кожному тисну руку за витривалість, за боротьбу, за небайдужість і допомогу нашим ЗСУ, за віру в Перемогу і прикладені зусилля заради неї! Доки живемо - боремося і не здаємося!
З прийдешнім Новим 2024 роком!

 

 

                          З повагою, Голова Конгресу фермерів Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ